2014-03-20

140320 Mycket fåglar idag

Startade dagens fototur strax innan 12 på dagen, tänkte hålla mig i närområdena och åkte ut strax utanför Lysekil. Vid första platsen var det lungt några Gäss och en Grå Häger.
Åkte sedan för att se hur det gick för Strandpiparna jag skall hålla koll på i år men på vägen dit dök det först upp en Ormvråk.

Det var också gott om Bofink på denna plats.
Väl framme hos Strandpiparna så hade dom fått hitta ny boplats då det stod bilar på den gamla. Men dom var kvar i området.

Ville inte störa för länge så jag åkte mot min vintermatplats för att lägga lite foder, på vägen så passade jag på att titta på en Koltrast som letade mat.
Väl framme vid matplatsen var det tomt idag förutom en Gulsparv som satt på en sten.
Nu var det dax att kolla om det kommit några nya vadare, åker då till en grund bukt med sankmark m.m. Väl framme hittades inga nya vadare ännu men där fanns Gäss, Svan, Gravänder, Ejder och Skrake m.m.
Nu var det dags att åka hemåt på vägen fick jag stanna och fota en gullig liten Häst
Innan jag åkte hem och parkerade kollade jag en plats till i Lysekil, detta ångrar jag inte först såg jag några Kråkor och Kajor.
Sedan såg jag flera Strandskator på en klippa några flög mot en fotbollsplan så jag tog mig dit. På planen fanns det 31 Strandskator när jag kom och fler anlände. Har aldrig sett så många på en plats, vissa säger ju att dom kommer med våren så nu om något måste våren vara här.


Så trotts blåst och att det inte blev något fiske idag så är jag helnöjd med dagen.
För mer bilder från mina turer gå till http://www.fotopelle.se
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar