2014-10-17

141016 Jackpot, kaos, nöje och glädje

Detta blev en dag att minnas för mig och Ulla ett mål blev massor med upplevelser. Men för att få jackpot måste man ju spela och det löste vi på vägen. Fann denna bandit vid en strandkant.
Något man måste tänka på i glesbygden är att det kan vara svårt att tanka. Ingen disel eller bensin inte ens via sedelautomat. Ville man tanka verkade det som man fick vända sig till högre makter.
Vad hände mer som var oplanerat jo årets första snö och översvämningar, översvämningsbilden är från dagen efter då det var mörkt när vi passerade översvämningarna som fanns på flera ställen.

Annars hade vi som vanligt väldigt kul när vi åker runt finns alltid något man kan skratta och ha kul åt. Får ju inte glömma när min medpassagerare hysteriskt skriker Älg Älg. Vi har ju länge viljat se en ute i naturen och nu såg hon den först, dessutom stod den på min sida bilen, vilket jag nog får höra ett tag.

Nu kan vi börja visa lite av stoppen på vägen mot målet. Först slussar och Kanal i Lennartsfors.
Nästa ställe blev Töcksfors slussar och kanal, det rör sig ju om Dalslands-kanal på båda orterna.

Nu har vi kommit fram till målet för dagen en gammal bilskrot som har blivit en samlingsplats för bilentusiaster, fotografer och konstnärer m.m. Det är ingen aktiv bilskrot i normal bemärkelse men det går att köpa delar om man vill. Vissa försöker få den K-märkt för framtiden, då folk från hela  Europa besöker den. Vi hade tur att det regnade när vi var där det förstärker färgerna på dom gamla rostiga bilarna och dom får nästan en nyglans. så här kommer ett antal bilbilder innan resan fortsätter.


Nu var ju inget planerat men Ulla hade ett rss i rockärmen och sa att det finns en skans i närheten, så då åkte vi till Skans 118 lite annorlunda mot dom jag sett innan men intressant. Så smalt som det var i gångarna mellan värn m.m. så måste all förflyttning varit väl planerad. Eller så var alla soldater där mycket små.

Här får man stanna igen under bättre förhållande våta löv med snö och lera det var som en såpad bana, fanns mycket kvar att se när vi åkte. När vi lämnat platsen visade Ulla mig en jättefin naturcamping med små parkeringsfickor i ett skogsparti, fanns även med strandtomt. Vackert läge tror det låg nära Lenungshammar, man hade ordnat med grillplats på nästan alla platserna. Men såg man sig runt var man ständigt bevakad, frågan är skulle man våga bada i den sjön.

Sista stoppet innan mörkret började göra fotografering svårare var vid fd Glava Glasbruk tyvärr inte mycket att se på utsidan så där får man besöka när museet är öppet.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar