2014-11-09

141108 Broar många fina och vatten igen

Denna dag skulle vi i första hand till Hällekis och deras Julmarknad. Men innan vi börjar resan lägger jag upp en Räv från gårdagen.
Fler djur denna resa bjöd på massor av Ormvråkar men dom visste hur man undviker att bli fotograferad som tex sitta på vägskyltar i rondeller eller vid vägkanten där det var mycket trafik. Så det blev en på bild ett långskott.
På väg upp stannade vi i Källby där vi tittade på en fin Stenbro.Men här händer något vi ser Ulla som var med på resan vänd med ryggen mot mig, plötsligt flyr hon platsen och vi ser att hon väckt Broväktaren, kanske var det det som gjorde att resan blev annorlunda än tänkt.
Nu åker vi vidare till Hällekis väl framme måste vi kolla om vi är rätt, första dagen på Julmarknadsveckan och det har varit öppet en timma. Väldigt lite folk så vi trodde det var  fel gata, ingen direkt Julstämning eller pynt. En granrisbock och en person i tomtemössa var nog det närmaste jul man kom. Bottenbetyg blir det här visar några bilder från platsen bla en Stenutställning och lite lokal historia.


Där gick vi verkligen på pumpen, men tur är att jag har en GPS laddad med tänkbara besöksplatser och just nu mycket Stenbroar. Den första fick bli i Gössäter.
Står man på bron och tittar uppströms så ligger det en kvarn som skall besökas en annan gång.
Står man kvar på bron och tittar tvärs över vägen man kom på så ligger det en liten stenbro som är ansluten men en stålbro i var ände.


Vi gjorde ett stopp vid Forshem Kyrka som bla visade upp två Gårdsvakter så vi åkte vidare med tanke på vad Ulla ställde till vid första Bron.
Så vi förpassade oss till Brokvarn där det också var två broar, den första måtte vi inne på Kvarngården.
Sedan var det den större bron bredvid Kvarnen
Vid Kyrkan i Kinne Vedum så får Ulla ett spel hon har upptäckt en oplanerad Stenbro bredvid vägen och på min sida av bilen "suck" det blir inte lätt i framtiden när Ulla "Falköga" är på det humöret. Men här kommer i alla fall Bron.


Men vi rullar vidare till ett planerat stopp på Mariedal Slott med två fina Stenbroar. Här den första.

Bredvid finns bro två.


Se bara till att ha soppa i tanken närmaste pump vi såg gav inte mycket ur slangen.
Kan vi ha sett Sveriges smalaste kyrka i Skälvum.

Efter detta blev det lite bomkörning broarna var inte det vi sökte. Åkte till Koberg för att se om vi kunde få se vilda vildsvin när det mörknade men även det bom, fick se lite fina Hjortar. Men skogarna bjuder alltid på mystiska individer.

Detta var allt för denna dag. Men skriv gärna en kommentar vad ni tyckte om besöket, ser att många är inne och tittar men jag vet ju inte vad ni tycker om bloggens innehåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar