2014-12-13

141211 En slaskig tur bland broar kvarnar m.m. i Dalsland

Turen började strax utanför uddevalla hade några tänkbara stenbroar i min GPS men tyvärr bar dessa bomkörning. Så första stoppet blev en kvarn i Nättjebacka utanför Lane.


I samma område hittade vi av en ren slump en riktigt fin stenbro.Vid ena brosidan fanns denna figur.

längs nedlagda Lelångebanan i Dalsland finns mycket att se bla detta. Sista bilderna är på brofästet vid Sundsbro Ellenö.Nu kommer lite ströbilder på väg mot nästa planerade mål


Då jag inte ätit frukost denna dag ville jag ha något snabbt att få ner. Vi stannade vid preem i Färgelanda, man kunde välja på Preem eller en grill vägg i vägg. Jag gjorde misstaget att ta Preem en baconkorv med mos, moset var så torrt att det smulade sig och dom hade bara ett av tillbehören som kulle ingå i menyn. Men vi hamnade så småningom i St Skällsäter och dom gamla varuautomaterna som fortfarande är i drift, finns inte många hus i närheten men dom är tydligen mycket besökta på sommartid.

Efter detta åkte vi vidare mot ett soldattorp i nårområdet. Där fick vi åka bakåt i tiden och se både Torpet och Fäboden som var öppna och fint inklädda i snö denna dag.
Efter detta finbesök så blev det ut på 172:an och titta till en liten fin Stenbro i Bäckevarv.


Nu började dagen ta slut och dags för dagens måltid som intogs i kombinerade restaurang/Sibyllakiosk i Bäckefors. Det blev kassler med champinjonsås, potatis och kokta morötter. En rätt som gick ner men kommer inte att hamna bland dom omnämnbara i vår lista.
Efter detta blev det hemfärd där vi fotade lite rådjur och forsande vatten innan det blev helt svart ute.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar