2014-09-27

140925 Del2 Karlsborg Camping och Fästning

Nu har vi kommit till Karlsborg men innan vårt mål stannar vi vid deras Camping med dom roliga träfigurerna och annorlunda boende. Vid entren möts man av väldigt fina figurer och stora. Som jämförelse ser ni på första bilden med troll ett riktigt fint troll till vänster med kamera, detta vet vi med säkerhet att det är 196cm högt så ni kan få en uppfattning av dom andra,
Vill man övernatta finns det fina stubbar att bo i. Upp till 8 personer i en och finns även en handikappanpassad.

Som avkoppling kan man ta lite minigolf bland fler kul figurer.

 Efter att ha lämnat Campingen bakom oss så kom vi fram till Fästningen. Ulla hade mycket att berätta om denna plats, men jag vågar inte med mitt minne försöka få rätt text på rätt bild så ni får se på omgivningarna utan text.


Nu var det tid att börja rulla hemåt, men först skulle Ulla visa en utkiksplats på Vaberget där man ser Karlsborg och omgivningar. På väg dit fanns ett ödehus men det var i för dåligt skick för att gå in i.
Väl framme på platsen så fick man uppleva en underbar utsikt.
Tur att vi åkte till platsen för när jag stod där tyckte jag det luktade bränd mossa, såg ingen rök men gick lite åt sidan och där hade man nyligen grillat rätt på marken. Då det inte rök så trodde jag först det var kvarhängande lukt, men då jag petade i det med skon började det ryka och glöda. Försökte först släcka genom att stampa på glöden vatten hade vi ju inte, när jag sparkat bort lite så såg jag att det gått in under rötterna på trät. Trotts att det var rätt fuktigt i marken ringde vi räddningstjänsten som fick bedömma om dom ville åka ut, så det inte sprids under marken till skogen, då hade Karlsborgsborna fått en synlig skogsbrand uppe på berget.
Det värsta med hela situationen var att den jag pratade med i Telefon satt i Skåne och kunde inte hitta var vi var. Med dom uppgifter han fick kunde jag efteråt hitta platsen på Eniro på några minuter. Jag ville då bli kopplad till någon mer lokal person men det gick inte, men personen i Skåne satt och vidarebefodrade vad jag sa tills den andre fick medhörning av samtalet. Hade det varit större brand hade fördröjningen varit katastrofal.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar