2014-09-15

140914 Lite in i Dalsland sedan ut mot kusten.

Söndagen blev lika fin som Lördagen fast det blåste mer så klippfisket fick vänta istället blev det en fototur igen. Första stoppet var för att kolla efter Ormvråk men idag var dom inte där så det blev Gulsparv och Sädesärla istället.
Nästa plats ett vattendrag där det under sommaren varit mycket fågel. Vid ankomst var det flera Forsärlor närvarande, kunde blivit en mindre då en liten hök plötsligt dök upp men dom kom undan. Ärlorna bjöd på lite uppvisning hoppade omkring och gjorde små flygturer med volter.Lite längre upp där vattnet var lugnare blev det nästa flyguppvisning, lite större trollsländor höll till där. För första gången fick jag bra bilder på flygande sländor.
Ännu längre upp vid öppnare vatten lös solen genom vågorna vid stranden.


Efter detta blev det lite svamp i skogen och ett underbart format rosa berg, detta skall jag kolla närmare en annan gång verkligen annorlunda i form och färg.Även höstens färger börjar komma.Nu till bilden som blev en överraskning.
Vad har jag fått på bilden, tog en vidvinkel och en lite mer inzoomad på klipporna bakom infällda bilden, det var dom som var fotomålet. Väl hemma så säg jag det ljusa fältet i bilden och kollade då på den lite mer zoomade bilden. Vad är det ser ut som ett älghuvud med man, eller är det ett hjärnspöke hos mig eller har naturen skojat till det lite igen och det är inget mer än berg och skog. Jag har inte lagt till eller tagit bort något på bilden.
Resten av hemresan blev mest häst och ko.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar