2014-03-26

140325 Naturtripp + Nordens Ark

Hade inget bestämt för dagen så jag tänkte bla besöka Nordens Ark och kolla omgivningarna lite. Bland dom fria djuren så blev det Gärdsmygen som först kom på bild.


Några meter från denna så satt det en Gråsiska.
Så dagen började ju riktigt bra även Nötväckan ville vara med på bild idag.
Fick också min första Trädkrypare på bild idag. Detta blev verkligen en överraskning och ett plus i kanten på denna dag.
Vad är våren utan alla gäss som man ser längs kusten.
Skrattmåsen blev ett litet pikant inslag när jag fotat Strandskator som det nu är gott om.

Det var ju otroligt mycket mer som kom med på dagens fria naturtur men vi avslutar den med en häger innan vi går över till Nordens Ark,

Nordens Ark besöktes mitt på dagen och startades som vanligt hos Tigrarna vissa tigrar visade upp sig ordentligt.

Andra lät inte bjuda på sig lika mycket kikade över bergkanten och stack fram en tass.

T.om Manvargarna visade sig rätt ordentligt dom brukar ju skygga annars.
Efter detta blev det Pilgrimsfalkarna då Berguvarna gömt sig uppe vid taket på voljären.


Dom andra kattdjuren var det inte mycket att se antingen hade dom gömt sig eller så var det städning eller ombyggnad som gjorde att dom inte var framme. Samma med Järven som också var i sin håla, så det blev att kolla på Hackspetten som byggde bo.

Vargarna däremot visade upp sig ordentligt och då det var lite folk i området så kunde jag vara ostört vid vargarna nästan en halv timma. Dom rörde sig ofta nära där jag stod och lade sig till ro bland träden nära platsen.Vid fågeldammarna var det full fart bland dom flesta arter Tranorna dansade och Storkarna byggde på sitt bo.Sedan blev det amfibiehuset och titta på Grodor m.m. fanns mycket att se lite ser ni här.

Mindre Pandan fick jag också på videoklipp

Dagen avslutades vid lilla fågeldammen nära lekplatsen där det var uppvisning oskygga fåglar som lät sig fotas. Den ena höll t.om tillbaka dom andra så dom inte skulle gå iväg.

Så totalt sett blev det en underbar dag på Nordens Ark som avslutades med en Räkmacka innan jag drog vidare ut i naturen.
Detta inlägg kommer att uppdateras med videoklipp som togs under dagen.
För bilder från andra turer gå till http://www.fotopelle.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar