2014-10-03

141002 Tun till Kinnekulle mycket kyrkor

Området som vi rör oss i denna gång är huvudsak norr och lite söder om Lidköping samt Kinnekulle. Med mig i bilen är Ulla som ofta är med på denna typ av fotografering, då vi fotar olika så blir det mest bredd för alla. Start för turen var Tun innan vi kom dit stod det lite tranor vi plåtade, sedan en bild på Viggen.

Nästa stopp blev i orten där alla elektroniknördar vill bo eller den som har elbil, vi gjorde ett snabbt stopp vid kyrkan.

Nästa stopp var planerat vid Skalunda Kyrka på väg till Lindholmens Slottsruin, På vägen passerade vi också Storeberg Gods och två fina Kvarnar.
Här Skalunda Kyrka
Nu var det dax för Lindholmens Slottsruin, tyvärr är det inte mycket kvar av huvudbygnaden men värt ett besök.


Nu bar det iväg till Strö Kyrka, vi hade inte planerat så många Kyrkor men dom fanns ju nästan i varje korsning.


Kållands Hantverksmuseum var som så mycket annat nu efter säsong stängt men det var fint även på utsidan husen.

Nästa mål var Husaby Kyrka på väg dit fotade jag en stor fallen Ek som var rätt ihålig i stammen.Husaby Kyrka var en av dom större vi såg längs vägen.
Brukar skratta när man frågar Amerikaner vad Sverige är och dom säger bla att det går isbjörnar på gatorna. Får tänka om lite dom kan ha varit i området vi var i.
Efter denna överraskande upptäckt så hamnade vi vid Lasse i Bergets Grotta. Lite mystik över området och redan vid stigen satt den dubbelhuvade övervakaren.
Det var ovanligt rent i området för att vara besöksmål, men kanske håller husvakten jag hittade bakom några grenar efter folk som skräpar ner.

Inte helt oväntat blev det stopp vid en Kyrka igen denna gången Medelplana Kyrka.Nu lämnar vi kyrkorna en stund och gör ett besök i Kinnekulles Stenbrott, ville ha en liten koll då jag skall dit till våren då miljön bjuder på varierat fågelliv.

Nu till något lite roligt, vi har förflyttat oss till Härene på bilden ser ni mig framför en stor "Ek"
Det roliga är att denna "Ek" är en stor tall lätt att ta fel på håll. Jag har aldrig tidigare sett en sådan tall.

Nu när vi ändå är här kan vi ju visa Härene Kyrka också så ni inte tror vi glömt Kyrkorna vid detta laget.Efter att ha ätit på Korvmojen bredvid Statoil i Skara "gott mos" så blev det att åka hemåt. Dimman började tätna på fälten bredvid vägen.
Sedan var vi inte säkra på dagen om vi skulle få se en sen Spökflygning, men vi chansade och hade tur.Efter denna långa dag tackar vi för oss nya turer är alltid på gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar