2014-10-26

141025 Ännu en dag med översvämningar men bra fototur

Idag så drog jag och Ulla ut på en fototur igen, tur inget var direkt planerat för det var svårt att komma fram på vissa platser. Regnet hade ställt till det rejält. men i älvar m.m. blev det mäktigt att se vattnet forsa fram. Så det blev två stopp i Munkedal för att se på olika fall.
När vi lämnat dessa fall så behövde man bara titta bredvid vägen så forsade vattnet på dom flesta ställen.

Några Rådjur hade hittat lite fast mark att äta på.
Efter detta så skulle vi titta på en gammal såg Ulla sett en glimt av tidigare, vi hittade den direkt vilket var roligt för vi ville ju inte uppleva Brattfors-14 en gång till.

Någon erbjuder t.om service för objudna gäster.


Som sagt rinnande vatten och gamla byggnader fanns det gott om längs turen.Men flera gånger under turen så kom vi till översvämmade vägar med mer än 30cm vattendjup, då valde vi alternativa vägar.
Vid ett av dessa alternativa val så hamnade vi vid vaktstugan på Kynnefjäll det var roligt för man har ju hört om den men inte sett den.


Ulla bestämde sig för att testa ett pass där själv men det blev kort.
Även här var det vägalternativ vi valt översvämmat, men åker man runt på okända vägar så dyker det alltid upp något intressant som en gammal gård.Mer gamla byggnader blev det på denna tur, som denna där inget verkade som det borde. Här fanns övergivna jordbruksmaskiner, bilar div skrot och säkert 100 säckar med gamla öppnade konservburkar.


På området fanns också en "jättegryta" som inte såg ut som dom brukar placering och ena sidans ganska smala kant så borde den rämnat under isen. Vid första anblick såg det ut som den var urgröpt ur ett stort träd.

 En större flock gråsparvar mötte upp när vi skulle åka.
Sista stoppet denna dag blev ett Rådjur som knappt lade märke till att vi kom. Verkade nästan berusad, kan kanske bero på att den åt jäst rutten frukt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar