2014-08-08

140807 Tur till Skövde med omnejd

Idag blev det Skövdeområdet som mål på resan var det Jag, min bror Åke och vår vän Ulla. Även på väg dit fanns det ju lite att se.


Väl framme blev Ryttmästarbostället första stoppet. En underbar samling av byggnader alla med sin egen historia. Vi nöjde oss med att gå på utsidan, men man kan förboka om man vill ha  visning inne i husen. Ta med en fika och du har ett underbart besöksmål.


Området är också rikt på Fåglar, Växter och insekter, fjärilar var det väldigt gott om denna dag några arter ser du här.

 När man känner för att se något mer så har man ett stenkast bort Södra Brottet med en fin natur och djurliv. Tyvärr kunde vi inte gå ner i delar av området då det är fågelskyddsområde fram till 15/8. Men bergen sedan brytningstiderna har en mäktig form värda att se. Även här gott om insekter i floran.Efter dessa vyer drar vi vidare till Vaholms Brohus, lär vara Sveriges enda täckta träbro eller en av få. Helt klart ett besök.

Nu blev det en kortare transportsträcka.

Sista målet för dagen var Silverfallet, med tanke på torkan så är det ju inte mycket vatten men det är ett otroligt fint naturområde. Gamla brännugnar och andra spår efter dagbrottsbrytning omgiven av en sagolik natur.


Detta område skall ju besökas igen gärna när det finns lite vatten i fallen, då lär vi lägga en hel dag här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar