2014-08-11

140810 Tillbaka i tiden

Denna dag blev verkligen en dag av upplevelser. Först skulle vi lämna en på Landvetter så dagens första bild blev i väntan på bilen, därefter raka spåret ner via Uddevallabron.

Efter Landvetter drog vi norrut var tvungna att stoppa vid några Jättebjörnloka bredvid vägen.
Sedan ett planerat stopp där vi brukar få fina Hjortbilder.

Då vi hade ett slutmål åkte vi snabbt via Livered och Koberg där vi bla fotade lite svanar och solrosor.


Hade turen att få några vildsvin på bild också.Nu blev det inga mer stopp före målet vi hade. Detta var enligt uppgift den enda helt intakta Kalkbränningsugnen i området. Den ligger avsides och av spåren att döma så är det inte många som kommer dit. Oömma kläder och bra skor är första kravet, många hala passager där man lätt får några meters fall. Sedan får man krypa under stockar och även kliva över nedfallna träd. Första som mötte oss var en Ekorre som förde mycket väsen.


Stigen på bilden var första delen och den lättaste fram till det började branta nedåt det var vått och halkigt, sedan bar det av rätt in i skogen där det mesta såg orört ut bara lite spår efter ett fåtal personer.

 Tänk på att du är inte ensam där ute i dessa mystiska skogar.


Väl framme vid målet möttes vi av minst två rasade ugnar och en helt intakt, mäktig syn att se var som att kliva bakåt i tiden. Bara tanken på att bygga allt och få dit material på den tiden måste varit en prövning.

Nedan kommer man först att se nedre öppningen på ugnen samt tre bilder tagna inneifrån och upp mot takhålet, på dom två sista är det takhålet taget uteifrån

Nu var det dax för en liten paus innan vi skulle tillbaka samma väg vilket också innebär att allt lätt utför nu blir tungt uppför.På vägen tillbaka fick vi höra massa väsen i träden, och även nu en Ekorre kanske samma som följt oss en bit på vägen. Sedan var det vara att gå mot bilen och på väg hem började dagen lida mot sitt slut.
Svårt att beskriva denna turs sista del upplevelsen var stor, och förhoppningsvis blev jag mindre av turen. Har ju som mål att kombinera fototurer med viktminskning, denna tur kändes i kroppen dagen efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar